Dåbskjolen i økologisk sommeruld

Dåbskjolen i økologisk sommeruld

Øko-strikke-nørden her, skulle selvfølgelig have en strikket dåbskjole i bæredygtig økologisk uld.

Efter arbejdet med dagmartæppet, som nu ligger på netbutikken, havde jeg ellers lovet mig selv, at jeg ikke skulle finde på flere store strikkeprojekter på små pinde. Men så fik jeg det her skønne og lette økologiske sommeruld hjem fra Camarose og pludselig kunne jeg ikke modstå fristelsen til at slå masker op til en fin, ny dåbskjole til Karen.

Vi har ellers allerede en smuk, strikket dåbskjole i familien. Opskriften er  fra drops, som i øvrigt er et god bud på en fin gratis opskrift på dåbskjole. Men familiens dåbskjole er i sin tid strikket i akrylgarn, så tanken om en ny lækker dåbskjole i økologisk garn, blev bare for fristende.

Dåbskjolen blev strikket oppefra og ned og designet opstod efterhånden som jeg strikkede – jeg har alligevel sjældent en færdig plan når jeg går i gang. Den strikkes rundt og rundt på rundpind, så selvom den kan se ret kompliceret ud, er den i virkeligheden enkel og lige til. Den kræver blot lidt tålmodighed og tid.

Det blev da også et kapløb med tiden, for at få Karens fine lille dåbskjole klar til den store dag. Kun en time før vi skulle stå i kirken fik jeg de sidste tråde hæftet, men det var det hele værd. Kjolen blev på en gang både enkel og fin, men samtidig med masser af unikke detaljer.

I den næste tid skal jeg arbejde med opskriften, så den kan blive teststrikket og det glæder jeg mig rigtig meget til. Kig med i processen på Instagram

oprettet d. under Håndarbejde


Kommentar(er) 4

 • Marianne Bager Ganderup
  Marianne Bager Ganderup

  Hej Rikke. Jeg skal måske strikke en dåbskjole til en barnedåb i januar, helst din hvis jeg kan nå det😊 Hvornår har du opskriften klar? Hilsen Marianne

  Svar

 • Amalie Kæseler
  Amalie Kæseler

  Jeg er også meget interesseret i en opskrift på denne smukke smukke dåbskjole :D

  Svar

 • Maria Petersen
  Maria Petersen

  Hej Rikke, Kan du sige noget om, hvor lang tid der er til opskriften kommer? Hilsen Maria

  Svar

 • Kirsten Hvid
  Kirsten Hvid

  Hej! Sig til, hvis du mangler en teststrikker 😀 Den ser rigtig smuk ud. Jeg strikker til min \"oldemorkasse\" og kan godt bruge en sød dåbskjole. Kh Kirsten

  Svar

Skriv din kommentar