Strikketips - Strikket boble

Strikketips - Strikket boble

Rigtig mange af jer, har spurgt om ikke jeg vil dele nogle videoer med de ”strikketricks” jeg bruger i mine opskrifter.

Det vil jeg naturligvis rigtig gerne, men jeg skulle bare lige finde ud af hvordan man gør den slags først. Det krævede lidt tid og en hel del forsøg.

Det første jeg vil tage fat i, er hvordan jeg strikker boblerne til Lilys blåbærdragt. Jeg har generelt strikket meget lidt med bobler tidligere, for jeg har ærlig talt ikke rigtig gidet det med at sidde og vende strikketøjet frem og tilbage hele tiden.

Problemet er jo bare at de er så utrolig fine de små bobler, så da jeg designede Lilys blåbærdragt besluttede jeg mig for at finde en metode, som både skulle give pæne små bobler, men som samtidig skulle være nem at gå til.

Jeg søgte alverdens steder uden at blive tilfreds. Enten var det for besværligt eller også var det grimt.

Men efter et utal af forsøg kom jeg frem til at strikke bobler, lidt på samme måde som når jeg strikker stropper til en kyse. Rundt på en strømpepind.

Hvis du ikke lige skal strikke Lilys blåbærdragt, men bare gerne vil vide hvordan man gør, så finder du en vejledning lige her:

Boblerne strikkes således:

Boble: Strik fire masker i samme maske ved at strikke 1 ret, 1 drejet ret, 1 ret, 1 drejet ret i masken, flyt de fire masker tilbage på venstre pind, strik de fire masker ret, (stram godt til når du strikker den første maske)  flyt endnu engang de fire masker over på venstre pind og strik dem ret, (stram igen godt til når du strikker den første maske) flyt de fire masker over på venstre pind, tag de  første 2 masker løst af som hvis de skulle strikkes ret sammen, men uden at strikke dem, strik de næste to masker drejet ret sammen, løft de to løse masker over, så der igen kun er 1 m på p. Boblen er nu strikket færdig.

Når du strikker næste omg tages boblemasken løst af uden at den strikkes. Tråden vil dermed være med til at låse boblen.

Du kan også kigge med på videoen neden under, hvor du kan se hvordan boblen strikkes.

Opskriften på Lilys blåbærdragt finder du lige her.

Og det økologiske garn som dragten / kjolen / tunikaen er strikket i kan du også finde på fairwool.dk

oprettet d. under Håndarbejde


Kommentar(er) 1

  • Aida
    Aida

    Pode explicar como continua o vestido depois do desenho?

    Svar

Skriv din kommentar