Når nissen flytter ind

Når nissen flytter ind

Vi har aldrig haft tradition for det store pakkekalenderræs og det er sådan set ret heldigt for mig. For med 5 børn i huset ville det betyde, at jeg skulle købe og indpakke intet mindre end 120 gaver - og så kommer julegaverne oven i.

 

Jeg tror på at decembers magi ligger i sjove overraskelser og gode oplevelser og ikke i en daglig overflod af gaver. Det er ikke altid at mine børn er helt enige med mig i den betragtning, men når først december kommer og nissen flytter ind, så glemmer de hurtigt alt om pakkekalendre og daglige gaver.

 

Jeg har nemlig uddelegeret ansvaret for decembers overraskelser til gårdens nisse. Vi kan godt nok hverken høre eller se ham, men han klarer alligevel at kommunikere med børnene, for de daglige narrestreger rummer ofte et budskab. Så er det bare op til børnene at tolke budskabet.

 

Her skal I få en lille oversigt over hvad nissen finder på. Hvem ved – hvis jeres familie også har en nisse på loftet eller i garagen, så kan det jo være at han bliver inspireret.

 

Den 1. december. Når vi skal finde frem til aftensmad, så står æbleskivepanden i køleskabet sammen med en skål med færdig æbleskivedej.

 

 

Den 2. december. Matador ( ikke mix men spillet ) dukker op på redekassen i hønsehuset. Det er nemlig fredag og børnene elsker at spille.

 

Den. 3 december. Når børnene står op, så står der gamle tomme syltetøjsglas og glasmaling på spisebordet i stuen. Så kan børnene bruge deres lørdag formiddag på at lave julegaver til deres bedsteforældre.

 

Den 4. december. Brænde og sko har byttet plads og der er stukket et stearinlys ned i skoene. Vi skal på skovtur og finde mos og kogler til juledekorationer.

 

Den 5. december. Vanterne er fulde af mandler og mandelkrukken er fuld af sukker, så vi skal lave brændte mandler når børnene kommer hjem fra skole.

 

Den 6. december. Stuen er viklet ind i et spindelvæv af garn og på spisebordet ligger der pap og blyanter, som vil skal bruge til at lave til-og-fra-kort.

 

 

Den 7. december. Vores morgenbrød er helt lyserødt. Der ligger mel på køkkengulvet med små nissefodspor på, så det er helt tydeligt at han har en finger med i spillet. Jeg tipper at nissen har farvet vores brød med rødbede. ( Har man ikke nissesko, så kan man lave fodspor med en

kartoffel ).

 

Den 8. december. Der ligger hvide hamaperler og perleplader i vores havregrynsbøtte, så børnene skal lave snefnug pynt til juletræet.

 

Den 9. december. Bolchefarven og tandpastaen har byttet plads for vi skal lave bolcher i julegave til tanterne og måske der også ryger et par stykker med ned. Det er jo fredag.

 

Den 10. december. Trappen er strøet med karsefrø. Karse er nemlig ikke bare en påske-ting.

 

Den 11. december Mælken er farvet grøn - et af nissens helt faste indslag i december.

 

Den 12. december. Det er Karls fødselsdag og nissen har gemt alle Karls gaver. Vi må følge efter små spor af iturevet gavepapir for at finde gaverne.

 

Den 13. december. Der er vaffeldej i mælkekanden, så vi skal have vafler til morgenmad på en helt almindelig tirsdag.

 

Den 14. december. Nissen har været i køkkenet igen. Der ligger æggeskaller på bordet og der er mel over alt. Der står også en skål med færdiglavet pebernøddedej på brændekomfuret. Nu er der bare nogen som må bage pebernødderne.

 

Den 15. december. Madkasserne er væk. De er gemt på loftet og der er lidt pebernødder i. Enkelte er halvt spist op, men der er nok til at alle kan få et par pebernødder med i skolen.

 

Den 16. december. Der er drysset lidt kanel på trappen og der ligger en pose med ris i en støvle. Det er ikke vanskeligt at gætte hvad hvad vi skal have til middag.

 

Den 17. december. Bilnøglerne hænger i lysekronen for vi skal til byen og se på juleudstilling.

 

Den 18. december. Der står majskorn og kokosolie på badeværelset og der hænger nåle og sytråd i lysekronen. Vi skal lave popcornguirlander.

 

Den 19. december. Der ligger glanspapir i skoletaskerne, så vi skal lave julepynt til juletræet.

 

Den 20. december. Der er sidste skoledag på skolen, så nissen har strikket nissehuer til alle børnene som de kan have på i dag.

 

Den 21. december. Der ligger mandler over alt på køkkenbordet, så vi skal lave marcipan.

 

Den 22. december. På spisebordet i stuen står en stor kurv. Øverst ligger der vaskeklude og opvaskebørster. Under det ligger der en stor pose med pebernødder og en kuvert med 30 kroner til hvert barn. Vi får nemlig hele familien på juleferie fra i aften og nissen kan ikke trylle huset rent af sig selv.

 

 

Den 23. december. Overtøjet ligger og flyder i hele underetagen. Det samme gør en masse grangrene. Vi skal nemlig ud og fælde juletræ.

 

Den 24. december. Nissen har fået julegrød i går og derfor står der et sjovt spil og en stor skål med nødder, mandler og mandariner mm. Så har børnene og deres fætre fra Danmark noget at lave hvis dagen skulle blive lidt lang.

Oprettet d.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar