Om os

HVAD


 

Fairwool er Danmarks første og eneste økologiske microfarveri. Vi er en lille, familiedrevet virksomhed på Samsø som har sat værdier som nærvær, ro og bæredygtighed i centrum.

Hos Fairwool lader vi tingene tage den tid de skal tage, for at vi kan opnå et smukt og bæredygtig resultat. Derfor farver vi alt vores garn med håndkraft, for kun på den måde kan vi få familielivet, bæredygtigheden, garnfarveriet og farverihaven til at gå hånd i hånd.

Vi kan ikke prale af at vi kan lave 100% ensfarvede garnfed og vi kan heller ikke sikre at vi kan farve præcis den samme farve to gange i træk. Vi kan til gengæld love at hvert eneste garnfed har fået den tid og ro der skal til for at skabe de smukkeste farver med et minimumsforbrug af ressourcer og helt uden skadelige kemikalier. Vi er faktisk lidt stolte af de små afvigelser, for de er med til at fortælle historien om vores håndværk.

Alle vores garnkvaliteter er produceret og transporteret bæredygtigt hvilket betyder at:

 

  • Der er gode levevilkår for de dyr som har lagt fibre til vores garn
  • Der er gode arbejdsforhold og social sikring for de mennesker som er med til at producere vores garn
  • Hele produktionen fra fiber til færdigt garn er Økologisk
  • Vi har begrænset brugen af engangsemballage til et minimum. 
  • Vi benytter den mest bæredygtige transport fra oprindelseslandet og hertil.

HVORFOR


 

Fordi alle skal have mulighed for at vælge et bæredygtigt alternativ uden at gå på kompromis med kvaliteten.

HVOR


 

Fairwool har til huse på en gammel firelænget gård i Brundby på Samsø.  Her har vi indrettet farveriet ude midt på gårdspladsen, for på den måde kan farveriet og familielivet lettere gå hånd i hånd. ( det er en af de mange fordele med at arbejde med et håndværk som hverken er giftigt eller fintfølende ) Fairwools lille farveri er temmelig minimalistisk indrettet, men det gør ingenting, for det er på ingen måde storproduktion vi stiler efter. PT er det kun muligt at købe Fairwools garn her i netbutikken, men fra og med påsken 2018 åbner vi dørene i farveriet og herefter er det muligt at komme og være med når vi farver. Det kan I godt glæde jer til.

HVEM


Rikke Ørum

Er idekvinden bag Fairwool. Rikke er gift med Thomas, mor til alle gårdens børn, økonørd, strikkenørd og uddannet jordemoder ( nogen vil måske mene at de mange børn er en erhvervsskadeskade ). Det er Rikke der står for Fairwools superhyggelige butik på Samsø og for netbutikken du besøger lige nu. Rikke er som regel også kvinden bag kameraet og det er derfor hun sjældent kan ses på billederne.

Thomas Thode

Er gift med Rikke, far med stort F, uddannet skovfoged og mindst lige så stor en økonørd som Rikke. Han er gårdens altmuligmand, og alt det altmuligt han hele tiden går og gør, forgår som regel med børnene i hælene. Thomas passer fårene og samler farveplanterne. Det er også ham der pakker din pakke og sender den, når du har bestilt garn eller opskrifter på nettet.

Gitte Ørum

Er Rikkes mor. Gitte er praktisk talt født med et strikketøj i hånden. Hun teststrikker alle Rikkes modeller næsten før opskrifterne er skrevet ned. Det er også Gitte-mor som har syet alle de små genbrugsstofposer som vi sender garn i og så er det hende der hjælper med børnepasning, madlavning og alt muligt andet praktisk som skal til for at skabe en hyggelig og harmonisk hverdag.